dijous, 16 d’abril del 2020

Ampolles sensorials

Les ampolles sensorials són un material que tenim a la classe a l’abast dels nens i nenes del tricicle. És un material molt fàcil de fer i segur que teniu per casa tot el que es necessita per a crear-ho.  
Les ampolles sensorials s’omplen de diversos materials, és una manera de fomentar el joc sensorial. 
Quins objectius tenim?
  • Estimular la vista
  • Estimular l’oïda
  • Treballar la motricitat
  • Gaudir del joc
Necessitem: 
  • Ampolles de plàstic petites i transparents
  • Material per omplir-les: farina, arròs, pasta, sucre, aigua (amb colorant alimentari, purpurina...), pinces, xapes, llegum cru, sorra, pedres, picarols, taps de suro, monedes, botons... (tot el que se us acudeixi és vàlid) 
  • Algun tipus de cola o silicona per a que no es pugui obrir




A l’escola les utilitzem en diferents moments: 
  1. Estirats a la màrfega, els alumnes/as tenen a l’abast les ampolles en diferents llocs de les màrfegues i les van descobrint

  1. Asseguts a la cadira de classe, podem lligar-ne una amb un cordill i l’alumne/a pot agafar-la i tocar-la quan vulgui sense que caigui a terra. (També es pot lligar a la cadira de passeig o en un bipedestador)

  1. Asseguts a la màrfega amb les cames creuades, (si es requereix amb ajuda d’un adult al darrere o d’una cadireta bumbo), les ampolles es col·loquen sobre d’una taula petita. A la classe aprofitem per a que dos o fins i tot tres alumnes/as puguin mirar-se, tocar-se o simplement estar a prop mentre exploren aquest material. (Tenim algunes imatges molt boniques a l’ordinador de l’escola que quan hi tornem, amb moltes ganes us ensenyarem).  

Aquests són uns exemples:


També es pot fer alguna ampolla amb líquid i materials flotants, es diu pot de la calma, quan l’infant està enfadat o neguitós el pot transportar a la calma i serenor. Només s’ha d’agitar i observar el seu moviment. 
Aquests són uns exemples:


Animeu-vos a fer alguna ampolla sensorial i a explicar-nos com us funciona a casa. Podeu enviar-nos alguna foto al correu electrònic de la classe: elpi.tricicle@gmail.com   Què us sembla aquesta proposta?
Vinga nens i nenes del tricicle! Toquem, mirem, escoltem i explorem!!




2 comentaris:

  1. Hola Equip del Tricicle i compis!!!
    A casa el Joan i la mama anem fent, estem bé i esperem que tots vosaltres també.
    La Mercè Palau ens va dir pel grup de Pares que a partir d'ara ens proposarieu diferents activitats per fer a casa, us agraïm molt la vostra ajuda i gran iniciativa.

    Ens agrada molt la proposta d'avui de fer ampolles sensorials i després experimentar, jugar,i passar-ho pipa!!! :) Aviat us enviarem alguna sorpresa...

    Ja queda un dia menys per retrobar-nos. Una abraçada virtual enorme.

    ResponElimina
  2. Hola famílies! Ja hem rebut unes fotos i un vídeo del Joan!! Aviam si algú més s'anima i podem fer un petit muntatge la semana del 27 d'Abril. En Joan s'ho ha passat pipa!

    ResponElimina